Modrý safír symbolizoval nebe .....


Naše první výstava

11.02.2011 15:07

Není to sice v tuto chvíli zpráva z úplně aktuálních novinek, ale na podzim jsme se konečně dostavili na naší první skutečnou výstavu. Tu úplně první "na nečisto" jsme si vyzkoušeli ještě když byl Safír úplně maličký pindík a chodil do psí školky ... mimochodem bylo to fajn. Hodně nás toho tam naučili, hlavně naše kamarádka Martina :-). Safír je od malička poděs, takže něco jako stát a nehýbat se ....je pro něj dost namáhavá činnost. Ale občas se poštěstí a postaví se jako skutečný krasavec :-).

Protože jsme v létě prošvihli výstavu v Mladé Boleslavi, kam jsme se sice přihlásili, ale nedojeli ... Safíka stihl ráno před odjezdem průjem nadpozemského rozměru :-( . Vyšla nám jako první pokus mezinárodní výstava v Českých Budějovicích ...to jsme byli opravdu odvážní :-))) no a jak je naším obvyklým standardem, tak se pro změnu semlelo zdraví trochu mě a protože už jsme nechtěli riskovat další malér, poprosili jsme naší další "psí"! kamarádku Lucku, aby nám Safíra na výstavě předvedla. Přeci jen se zdálo lepší, když alespoň handler bude vědět co má dělat :-))). Tímto ještě jednou také Lucce dík za hezké předvedení Safíra :-))) slušelo jim to moc :-)).

Před výstavou jsme ještě museli seznámit Lucky Chesína s naším Safírem ...aby nedošlo k nějakému krvavému zážitku už cestou :-)) .... takže jsme měli nejprve seznamovací den :-). Pak přišel den před výstavou a ten byl teda musím říct pro nováčka opravdu výživný :-))))) Safír nijak radostně nenese ani koupání ve vaně, natož mé první pokusy o úpravu srsti .... den byl ve znamení velkého prchání před všemi předměty které jsem vzala do ruky. Jako nejzdařilejší kousek jsem vyhodnotila puštění "tichého" - píše výrobce :-)))) turbofenu na psi. Teda kdyby u nás přistávala v obýváku helikoptéra, asi by to způspobilo podobný zvukový efekt.... za ten popis výrobku bych dala někomu opravdu po papuli. Safír pochopitelně nasadil výraz srny které vystřelili za zadkem a cca 20 minut fenování nás stálo hromadu dobrot a Martina úplně ohryzanou ruku, protože se mu snažil ty dobroty co nejrychleji ukrást, aby mohl zmizet z dosahu toho řevu :-))).  Šli jsme spát opravdu velmi pozdě :-))))) a úplně vyřízení :-))). Pes ale zářil čistotou ....načesaný byl jak medvěd a byl prostě nejkrásnější :-)).

Ráno jsme vstali ...pobalili všechny doporučené předměty  a vyrazili pro Lucku a hurá směr Budějovice. Cesta uběhla rychle a brzy jsme se už mrzli na výstavišti a zmateně pobíhali mezi přihláškami, kruhem a autem :-)). Všude bláto :-)) Všude spousta psů, které si chce Safír za každou cenu očuchat :-))) a všude naprosto nehorázná zima :-)). Musím říct, že jsem s mým vztahem k zimě trochu litovala, že jsme se nezúčastnili nějaké výstavy už v létě, protože v tomhle počasí se pro mě první výstava nezlomě zapsala ne jako zábava, ale jako dokonalý teror pro účastnící se lidi :-). Pro nováčka to byl ale celkem zážitek :-)) tolik načesaných krasavců opravdu v parku potkat nejde .... Safír se a Luckou ještě několikrát proběhl po parkovišti a pak spolu utíkali do kruhu.

....máme totálního závisláka :-))))..... poradili nám abychom se raději schovali, že by mohl chtít za námi vybíhat .... takže jsem skrytá mezi obří dodávkou a stanem sledovala jak se Safír rozhlíží a hledá nás :-)) Slušelo jim to ... dokonce si myslím, že na to že byl na výstavě opravdu poprvé se dokonce i tvářil jako krasavec a celkem hezky i stál .... Rozhodčí měl tak trochu odlišný názor než my .... na to kdo je tam nejkrásnější, ale jeho VD jsme se rozhodli brát jako jeho slabší chvilku a na první výstavu jsme to vyhodnotili jako výsledek který příště prostě překonáme :-). Fotky z výstavy budou k vidění na "rajčeti" :-)).

Děkujeme Martině za rychlostříhání :-)) a Alence za pomoc :-)) Ještě jednou velký dík Lucce za krocení naší dravé zvěře :-).

 

 

 

—————

Zpět