Modrý safír symbolizoval nebe .....


Cvičíme :-) ...naše pokroky :-)

11.02.2011 15:45

Po novém roce jsme se rozhodli přihlásit Safíra na společenskou výchovu do Helppesu .... aby společensky nezahálel :-)) a protože se nám tam všem líbí, tak to vypadá, že u nich budeme i zdárně pokračovat :-). Safír se ale činil už měsíce před tím ... některé kousky se naučil i sám :-). Poslední jeho vysloveně výstavní kousek je otvírání dveří .... nejdřív sloužil jen k průnikům do ve dne zavřené ložnice, ale teď už musíme zamykat vchodové dveře, protože se nám chodí sám vyvětrat :-)).

Už umíme: sedni, lehni, vstaň, výstavní "postoj" k noze, ke mě (přivolání pořád není 100%, ale pracujeme na tom :-) ) , podáváme packy po jedném ale i obě najednou, panáčkujeme, točíme se na obě strany, umí mě obkroužit na obě strany ... válí sudy tam i zpět :-) ... , umíme se uklonit, udělat mrtvého, plazit se a teď se učíme na povel vyskočit na místě, pomodlit se a snažíme se překonat jeho chamtivost :-) nácvikem povelu pusť :-)) ... k tomu tedy patří i nacvičování "drž" ...to mu jde o moc líp :-)).  Už jsme taky pokročili při prolézání pod nohou při chůzi ... konečně pochopil, takže můžeme přidat i trénování povelu "skrz" :-)).

No a těšíme se na jaro :) ... máme nachystané tyčky na slalom, překážku a tunel, takže budeme pokračovat tam kde jsme na podzim skončili :-)...

—————

Zpět